Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Sociala livet

Underlätta att dina sociala kontakter vet hur just du vill ha det

Vi är olika vad gäller om vi vill berätta och hur vi vill berätta för omgivningen vad som drabbat oss. Känn efter hur du vill göra och tala sedan om det för dina närmaste, vänner och arbetskamrater. Du kanske inte alls vill berätta om din cancersjukdom, eller också vill du berätta och kanske därigenom avdramatisera detta. Det underlättar att dina sociala kontakter vet hur just du vill ha det.

Oftast får man en återhämtningsperiod mellan behandlingarna och då kan du däremot planera in sådant som du har glädje av och involverar andra människor. Men känn efter vad du orkar med – dagsformen varierar! Det finns hos omgivningen en stor förståelse för att din ork sviktar, ingen begär att du skall orka som tidigare vara social, glad och aktiv.

blomma.jpg

Du kanske skall besöka din arbetsplats och fika med dem, gå på arbetsplatsmöten och andra aktiviteter. Du kanske rentav vill jobba några dagar? Hör med din arbetsgivare om du kan få anpassade arbetsuppgifter då och kontakta din handläggare på Försäkringskassan för att meddela att du jobbat lite, så du inte får fel ersättning och blir återbetalningsskyldig. (Under tiden du är inskriven som patient på onkologen och får dina behandlingar är du heltidssjukskriven i botten, så kommer du överens om annat några dagar så går det ofta att lösa med båda parter).

Det är bra för din rehabilitering att ha kontakt med din arbetsplats under din sjukskrivningsperiod, du har lättare att återgå till arbetet sedan.

------------------------

Vi som jobbat i arbetsgruppen med egenvårdstipsen är Madeleine Sarborn-Orshammar, Anita Milton, Guije Clarmo och Birgitta Israelsson och Amie Fahlander.

Dokument upprättat 2015-10-19 av Amie Fahlander

Aktiviteter

Aktiviteter

Bli medlem

Bli medlem